MODAKOMODA
24.10.2013 12:38
Amerikanac koji živi život kao da je film!

Ovog sam ekscentričnog Amerikanca upoznala na Off Sonar partyju u Barceloni. Jacques je plesao na podiju sa svojom frendicom, Chloe Nørgaard, inače poznatim američkim modelom, kada sam primijetila da mu iz džepa viri 100 eura.


Dobro da nemam kleptomanskih apetita jer bih se vjerojatno dobrano osramotila da sam posegnula za novčanicom. Naime, to je bila prišivka. Poslije mi je otkrio da se radi o njegovoj jedinstvenoj liniji odjeće koja ga spaja s cool ljudima gdje god putuje.

Andrina Perić

Andrina Perić


Ime/prezime: Jacques Smith

Horoskop: rak

Boravište: Los Angeles / Berlin

Zanimanje: social sculptor

Hobi:
kuhanje

Label: www.jacques-smith.com, www.myspace.com/boobgrateAndrina Perić

Andrina Perić

Andrina Perić

Andrina Perić

Andrina Perić

Odjeću koju ukrašava digitalnim vezovima, prikazujući na taj način različite dosjetke i čudne pojmove, pronalazi na svojim brojnim putovanjima. Kasnije ju odnosi svojoj majci Sheri u Nebrasku koja radi vezove i na taj način održava stari obiteljski business. Novčanice, kutije cigareta, oči, usta, sunce i razni drugi simboli motivi su Jacquesovih prišivki. Koncept je još zanimljiviji iz razloga što Jacques od svojih kupcaca zahtjeva interakciju. Osobni odnos je preduvjet, a potom i serija razmjena koje su na neki način dokumentirane. Jacques ne dopušta da bilo tko nosi njegovu odjeću. Shvatit ćete to kada je cijena stvari za koju pitate previsoka.

Andrina Perić

Andrina Perić

Andrina Perić


Pjesma: Naked is my nature, Nick Monaco

Knjiga: Galapagos, Kurt Vonnegut

Film: Weekend, Jean Luc Godard

Redatelj: Jean Luc Godard

Festival: Sonar

Hrana: meksička

Grad: Nikko, Japan

Socijalna mreža: Instagram @jacques_smith

Moto: 'Live life like it is in the movies.'


Andrina Perić

Andrina Perić
photos: Andrina Perić

Na kakvu je sve ekipu Jacques kliknuo i tko je sve zaslužio njegov autorski žig pogledajte na njegovoj web stranici Jacques Smith i na facebook fan page-u.

Intervju mjeseca

TROTAKT PROJEKT