MODAKOMODA
05.01.2014 23:26
Želite se osjećati kao kraljica - odjenite Matiju Vuicu!

Vjerujem da je i svetim kraljevima katkad bila puna kapa kraljevskih halja, svile i kadife. I da su ozbiljno razmišljali da barem nedjeljom odjenu dronjke. S druge strane, mi smrtnici bi barem jednom u životu htjeli na sebe metnuti kraljevsku halju.


Srećom poznajem jednu dizajnericu koja mi je priuštila taj užitak. I znam da bi sad moglo biti onih koji će se zgroziti nad mojom izjavom, ali ta bi dizajnerica mogla bez ikakvog srama stati uz bok istoj onoj koja je dizajnirala razvikanu vjenčanu halju Vojvotkinji od Cambridga. Vjerujem da će se s tim složiti mnogi oni koji već godinama prate rad Matije Vuice, a posebice oni koji su ove jeseni svjedočili prvoj večeri Cro A Porter-a gdje je Matija pokazala pravu modnu čaroliju. I kad god pomislim da više dalje ne može, jer je nadmašila samu sebe, ponovno me iznenadi. Fotografije s modne revije možete pogledati ovdje, no pravu umjetnost ipak treba vidjeti iz bliza jer tek tada možete zamisliti sve one ubode iglom koji su bili potrebni da nastane ovakvo jedno remek djelo. Pa onda to pomnožite s dvadesetak haljina i tek onda možete dobiti kakvu takvu sliku ogromnog truda i rada koji stoji iza jedne Matijine kolekcije. Moj naklon je još i dublji jer Matija, za razliku od svoje proslavljene kolegice Sarah Burton, i sama uzme iglu u ruke.

Luka Nižetić

Luka Nižetić

Ova čudesna haljina s fotografija također je dio spomenute kolekcije i odmah mi je upala u oko. Stavivši joj naknadno rukave, Matija joj je udahnula potpuno novu dimenziju - kraljevsku. Gotovo sam sigurna da bi se i posljednja francuska kraljica zaljubila u nju.

Luka Nižetić

Luka Nižetić

Luka Nižetić

Upravo me Marie Antoniette i jeste inspirirala za styling. Moram naglasiti kako je realizacija cijele ideje, od trenutka od kada sam ugledala haljinu do nastanka ovih fotografija, trajala svega sat vremena. Maestralne artistice iz Illamasque su mi sredile make up i frizuru u doslovno 20 minuta, a za finalni touch na kosi poslužio mi je bijeli Kevin Murphy color bug.

Luka Nižetić

Luka Nižetić

Luka Nižetić

Luka Nižetić

Luka Nižetić


haljina: Matija Vuica Fashion & Design
cipele: Uterqüe
styling: Petra Nižetić
make up: Mihaela Dodić za Illamasqua
hairstyle: Ivana Bilandžija Billy
lokacija: atelje Matije Vuice, Zagreb
photo: Luka Nižetić


Ono zbog čega sam se ustvari našla u prekrasnom Matijinom ateljeu bilo je snimanje intervjua za ModuKomodu. Fotke su snimljene, još samo ostaje razgovor uz šalicu turske kave koji planiramo napraviti ovaj tjedan. Strpite se još malo pa vam donosim veliki intervju s kraljicom hrvatske modne scene.

U međuvremenu poslušajte predivnu glazbenu numeru iz Copollinog filma Marie Antoniette koju potpisuje Dustin O’Halloran, a za koju je video animirao talijanski redatelj Marco Morandi.

Želim vam sretan blagdan Sveta Tri Kralja, a svim mojim čitateljima pravoslavne vjeroispovijesti Sretan Božić! Hristos se rodi!Intervju mjeseca

TROTAKT PROJEKT