MODAKOMODA
22.07.2015 22:01
Bon ton: 'Želimo ostvariti Jadranski san'!

Nedugo nakon otvaranja it mjesta u Zagrebu - Bon Ton concept store&gallery, osnivači Josip Hubzin i Ingo Enco Kern, nastavljaju ostvarivati Jadranski san novim glazbenim projektom u Dubrovniku dovodeći kultni berlinški Watergate.


Nakon Dubrovačkih ljetnih igara i Igre prijestolja, s punim pravom možemo reći da Dubrovnik dobiva i glazbene igre. Ovoga ljeta dubrovački će Lazareti zaživjeti punim plućima i plesati do jutra, uz mnoštvo događanja. No, jedan program zaslužuje posebnu pozornost. Bon ton, suvremeni butik i galerija, po prvi puta, Hrvatskoj predstavlja i dovodi Watergate, jednu od vodećih i najuređenijih institucija suvremene glazbe iz Berlina, koja u Lazarete dovodi neka od najvećih imena svjetske elektronske glazbene scene. Watergate produkcija dolazi u Adria regiju s ciljem da donese vrhunsku zabavu u Dubrovnik, baziranu na berlinškoj plesnoj kulturi, plesu do zore i slobodi bivanja. Uoči Watergate goes Croatia No.1 porazgovarala sam s Pepijem, idejnim začetnikom bon tona.

Bon-ton

MK:
Zagreb ste zauzeli, nije vam dosta pa se selite na obalu :) i to gdje drugdje nego u Dubrovnik gdje polako, ali sigurno definirate drugi dio koncepta Bon Ton. Naime, bon je aluzija na fashion, a ton na glazbu. Pretpostavljam da želite napraviti festival po svojem osobnom ukusu, a svjedoci smo da ga itekako imate. Što se ustvari kuha u Bon Ton loncu?

Pepi: Dubrovnik nam se čini kao idealan spot zbog frekventnosti prometa, turističke atraktivnosti, kupovne moći, infastrukture letova i naboja energije. Otpočetka nastanka bon tona se bavimo event managementom i dovođenjem nama zanimljivih izvođača. Održali smo tako bon ton gostovanja u Berlinu, Stuttgartu, Düsseldorfu, Zagrebu, a tijekom ljeta je idealno mjesto na moru. Gosti su nam bili do sada: Kreidler (live), Dasha Rush, Tolouse Low Trax, Young Marco, Xosar, Dubbymann, Marc Schneider, Ilija Rudman, Abel & Jamie Tiller, Igor Tipura, Vladimir Ivković, Felver itd. Usko surađujemo sa Salon des Amateurs, te Kunstakademie u Düsseldorfu, Watergateom iz Berlina, Bar Romanticom iz Stuttgarta, Klub 20/44 iz Beograda i naravno zagrebačkim Mastersom kao instancom gdje aktivno sudjelujemo u programiranju kluba. Naš dijapazon na taj način pokriva područja mode i glazbe, te osnovna načela bon tona.

Watergate

Watergate

Watergate

Watergate

Watergate

MK: U igri su čak tri eventa. Možeš li nam elaborirati svaki od njih pojedinačno?

Pepi: Za naš prvi event, 29. srpnja, dovodimo berlinški Watergate po prvi puta u Hrvatsku. Njihov koncept i klub privlači mnoge turiste u glavni grad Njemačke i znatno doprinosi razvoju subkulture slično kao također poznati Berghain i Panorama Bar. Neke od njihovih dosadašnjih destinacija gdje su održali svoja zbivanja su Barcelona, Rio de Jainero, London a sada je na redu Dubrovnik. Njihov artwork, produkcija i prezentacija su na visokoj razini, te će priuštiti svim posjetiteljima jedinstveno audiovizualano iskustvo. U preuređenim zidinama Lazareta će tako, u sklopu Watergate goes Croatia No.1, u unutrašnjem i vanjskom djelu nastupiti svjetski poznata Ellen Allien, rezidenti Watergatea Sebo K, Marco Resman, Matthias Meyer, Jimi Jules.

Watergate

Naš drugi događaj održava se 05. kolovoza i isključivo je u znaku bon tona. Smatramo da ima dovoljno ženskih kvalitetnih DJ-a, te smo upravo njima posvetili večer bon ton goes Dubrovnik, baš po pravilima bon tona. Osim naših regionalinih perjanica Nadje, Tijane T i Anade, dovodimo Evu Be (Berlin), bivšu članicu Jazzanove i Sonarkollektiva. No zvijezda večeri je ipak Kim Ann Foxman (Firehouse Recordings) iz New Yorka. Bivša članica Hercules & Love Affaira, manekenka i vrhunska DJ-ka.

Watergate

Treći je događjaj na rasporedu 12. kolovoza i donosi najbolje od Watergatea, uz imena poput Tiefschwarz feat Khana te Ruede Hagelstein. Na svakom će eventu biti prisutne i domaće snage, Jogarde i Enco Kern, vlasnici bon tona, te Felver koji je prošle godine u Dubrovniku organizirao Lost in a Moment u režiji broj jedan DJ-a, Dixona.

Watergate

MK: Drugim riječima, nakon Dubrovačkih ljetnih igara i Igre prijestolja, moglo bi se reći da Dubrovnik dobiva i glazbene igre. Zašto ste odabrali baš Dubrovnik i Lazarete i kakvu ekipu želite privući?

Pepi: Iako je Hrvatska hit festivlaska i glazbena destinacija, Dubrovnik već godinama nema pravi clubbing feeling koji našim projektom želimo donijeti Gradu. Spoj mediteranskog ugođaja koji Lazareti pružaju i kvalitetnan glazbeni program, garancija su dobre zabave koju želimo ponuditi kako lokalnim posjetiteljima, tako i putnicima namjernicima.

MK: Čijem se nastupu osobno najviše veseliš?
Pepi: Moj su izbor dame Ellen Allien, La Fleur, Kim Ann Foxman, te Tijana T. No najviše se veselim izlasku sunca na Komardi, emocijama, i svirci s glazbenim istomišljenikom, Marijanom Felverom.

Watergate

Watregate

Watergate

Karte su u pretprodaji putem online sustava Entrio, Resident Advisor i AgentCASH, te ekskluzivno u zagrebačkom bon tonu, po cijeni od 150,00 kn. Na dan događanja, ulaznice su dostupne na ulazu po cijeni 230,00 kn.

Evo i malo zagrijavanja iz Watergate Barcelona:Trk na Facebook i na Instagram ModaKomoda gdje vam darujemo ulaznice za sva tri eventa i odlične poklone iz Watergate i bon ton radionice.

Intervju mjeseca

TROTAKT PROJEKT