MODAKOMODA
31.08.2012 10:36
Nasty Gal - ljubav prema retro modi pretočena u milijune!

Sophie Amoruso, bivša je konobarica koja je na vrijeme namirisala potencijal vintage odjeće i postala vlasnica danas stotine milijuna dolara vrijednog brenda Nasty Gal.

Dobro se sjećam svojih ebay početaka kada niti jedan tjedan nije mogao proći, a da ne chekiram što je novo u Nasty Gal storeu. Ako se dobro sjećam barem sam jedan vintage komadićak kupila od tada anonimne konobarice Sophie Amoruso koja je danas šefica startup brenda vrijednog stotine milijuna američkih dolara i jedne od najbrže rastućih tvrtki u Sjedinjenim Državama u koju je američki fond rizičnog kapitala Index Ventures prije nekoliko dana uložio 40 milijuna dolara.

Nasty Gal

Nasty Gal

Nasty Gal

Nasty Gal

Nasty Gal

Nasty Gal

2006. godine kada je Sophie počela s prodajom sexy vintage stvarčica, na ebayu su postojali deseci takvih 'virtualnih' dućana. No, očito da je samo Sophie uspjelo svoj hobi dobrano kapitalizirati. Već 2007. otvara svoj Nasty Gal online store  u kojem osim probranih vintage komada uvodi i neke high street brendove. Na početku sama stilizira, nerijetko i fotografira, a za modele uzima svoje prijateljice.

Nasty Gal
Sophie Amoruso

Nasty Gal

Nasty Gal

Nasty Gal

Danas je Nasty Gal pogon koji zapošljava preko pedeset ljudi koji nevjerojatnom brzinom updejtaju online shop novim artiklima koje shippaju po cijelome svijetu, odlično urađenim photosessionima, a gotovo da ne postoji društvena mreža na kojoj nisu aktivni. Uz to imaju svoj blog na tumblru, te Super Nasty print magazin.

Nasty Gal

Nasty Gal

Nasty Gal

Nasty Gal

Nasty Gal

Nasty Gal

Bilo je samo pitanje vremena kada će Nasty Gal na svjetlo dana izbaciti i svoju vlastitu odjevnu liniju. 'Weird scinece' kolekcija već je na virtualnim policama, a fotkao ju je tko drugi nego veliki Terry Richardson.

Nasty Gal

Nasty Gal

Mnoge su Amerikanke bile zaštitna lica Nasty Gala, no samo je jedan original. Naime, funk pjevačica i supruga Milesa Davisa, Betty Davis bila je i ostala najveća inspiracija Sophie Amoruso koja je svoj hobi, a danas brend nazvala po njezinom albumu iz 1975. godine.

Izgleda da je američki san ipak rezerviran samo za Amerikance, no to ne treba biti razlog da i dalje ne živite svoj hobi. Uz malu pomoć interneta, danas je sve moguće!
Što god radili, a da nije protivno moralnim načelima, Moda Komoda blagodari.

Doživite i vi eargasam kao i ja svaki put kada slušam oriđiđi Nasty Gal!Intervju mjeseca

TROTAKT PROJEKT