MODAKOMODA
25.07.2012 11:15
Ljetna rapsodija satkana od konca!

Moda Komoda vam premijerno predstavlja prvu ljetnu kukičanu kolekciju mlade splitske dizajnerice Ružice Jovičević u kojoj prevladavaju haljine, kombinezoni, suknje i vruće hlačice. Vječni komadi u kojima možete kako na plac tako i na ludu noćnu žurku.


Sjećam se da je i mene moja majka učila nekim očicama kad sam bila mala i sjećam se da sam napravila neku zmiju od istih tih očica, ali se ne sjećam da je ta zmija ikad završila u neki suvisli oblik. Za razliku od mene, moja draga prijateljica Ružica je doslovce diplomirala na kukičanju. Naime, svojim je radom 'Ružica Ručni Rad' diplomirala s izvrsnim na Umjetničkoj akademiji u Splitu, no na tome nije stala. Odmah se uhvatila u koštac sa svojom kukicom i u nekoliko je mjeseci (uzmite u obzir da joj za svaki komad treba oko sedam dana) napravila prekrasnu ljetnu odjevnu kolekciju u kojoj dominiraju haljine, kombinezoni, suknje i vruće hlačice.

Luka Nižetić

Luka Nižetić

Luka Nižetić

Luka Nižetić

Ružica je inače morska vučica (doslovce sama hvata ribu i sprema ju za prste polizat) pa nije ni čudno da ju je za njenu prvu kukičanu kolekciju inspiriralo upravo ljeto, more, dalmatinske borove šume i skrivene uvalice. Boje kojima se koristila vrlo su bazične; bijela, crna, plava, crvena i žuta, kao i modeli koje je izabrala.

Luka Nižetić

Luka Nižetić

Luka Nižetić

Ono što ju najviše oduševljava kod kukičanja su tehnike koje sad već sama izmišlja. Ono što je u ovoj 'kukičanoj štoriji' ne oduševljava je nabava najvažnijeg sredstva za rad; konca. Iscrpila je sve zalihe visoko kvalitetnog konca koje su ostale od propale sinjske tvornice 'Dalmatinka', nešto je pronašla u zagrebačkom 'Unitasu', a kako stvari sada stoje, u nabavku za buduće kolekcije morat će potegnuti izvan granica Lijepe naše. A ako joj svaka kolekcija bude kao ova debitantska, tamo joj i jest mjesto!

Luka Nižetić

Luka Nižetić
Photos: Luka Nižetić
Model: Ružica Jovičević

Ovo što vidite samo je dio kolekcije 'Ružica Ručni Rad' ljeto 2012. Ružicu možete kontaktirati putem facebook stranice Ružica - Handmade ili putem mail adrese: ruzicahandmade@gmail.com.


Intervju mjeseca

TROTAKT PROJEKT