MODAKOMODA
16.03.2012 12:42
Prva večer DOVE FASHION.HR-a - briljirali CLASH OF 9!

Devetoro mladih kreativaca (većinom sa zagrebačkog Tekstilno-tehnološkog fakulteta) udružili su se pod nazivom CLASH OF 9 i napravili svoju prvu zajedničku kolekciju kojom su sinoć otvorili prvu večer DOVE FASHION.HR-a i u startu zatvorili usta svim sumnjičavcima pokazavši zrelost, različitost i što je najvažnije osvježenje za kojim hrvatska modna scena itekako vapi.

sumnjičavcima pokazavši zrelost, različitost i što je najvažnije osvježenje za kojim hrvatska modna scena itekako vapi.

Fashion.hr

Fashion.hr

Fashion.hr

Izgleda da me moj nos ne vara jer sam već do sada pisala u superlativima o novim dizajnerskim nadama Nikoli Barbiru, Adeli Kliškić, Mariji Koštić i Ani Fucijaš kojima su se u ovom projketu pridružili još Iva Pirjevac, Mirela Noršić, Jasmina Bolanča, Dalibor Ujlaki i Katarina Pohl.

Fashion.hr

Fashion.hr

Fashion.hr

Kolekcija je inspirirana modom 20-ih godina prošlog stoljeća i elementima renesanse kroz koju su pokušali interpretirati varijaciju engleske klasike ukomponirane elementima suvremenog doba.

Fashion.hr

Fashion.hr

Posebno mi se svidjela neonska vjenčanica s buketom na leđima. :)

Fashion.hr

No lagala bih kad bih rekla da su mi samo ovi mladi entuzijasti zapeli za oko.
Aleksandar Žarevac predstavio je ženstvenu, ali kontrastnu kolekciju u kojoj su dominirale jednostavne, no istodobno i zavodljive haljine izrađene od vune i kašmira.

Fashion.hr

Fashion.hr

Mladi Matija Čop, pobjednik posljednjeg Modnog ormara prikazao je vrlo interesantnu kolekciju u kojoj se ''poigrao'' različitim mogućnostima tkanine. Još uvijek sam veliki fan njegovih domišljatih drvenih platformi.

Fashion.hr

Fashion.hr

Iako ne pretjerano inovativna druga kolekcija AMDS by ALDUK nastala u sklopu projekta FASHION.HR INDUSTRIJA kao rezultat suradnje modnog branda Amadeus Jeans te dizajnera Ivana Alduka donosi također par zanimljivih modela.

Fashion.hr

Fashion.hr

Prvu večer DOVE FASHION.HR-a zatvorila je posebno očekivana muško-ženska kolekcija tandema Ivana Popović - Ivica Skoko. Ženskim dijelom kolekcije dominirale su ženstvene seksipilne haljine jednostavnih linija izrađene od desetak vrsti čipke u kombinaciji sa pletenim ovratnicima te kapama, dok se muški dio bazirao na hlačama šire baggy forme sa istaknutim velikim džepovima te oversized košuljama od svile i šantunga upotpunjenim pripadajućim prslucima.

Fashion.hr

Fashion.hr

Fashion.hr

Fashion.hr

Kakav je vaš komentar na gore viđeno?

Intervju mjeseca

TROTAKT PROJEKT