MODAKOMODA
19.11.2014 16:03
Spavaća soba s malim twistom

Posljedni dio turističkog apartmana u Dioklecijanovoj palači koji sam dizajnirala su spavaća soba i kupaona. Na oba primjera možete vidjeti kako postići maksimalnu iskoristivost malog prostora.


Kako bi zaokružili sliku Dioklecijanove perle, turističkog apartmana u staroj jezgri Splita, nedostaju još spavaća soba i kupatilo. U prethodna dva posta pokazala sam vam dnevni boravak i ulazni dio koji možete vidjeti na linku, te kuhinju i blagavaonu - ovdje.

Kao i u ostatku stana, i u sobi je valjalo sačuvati autentičnost ambijenta pa sam i u ovom slučaju ostavila drvene grede i ispijeskarila komade starog kamenog zida. To je ujedno jedini dio stana koji sam prekrila parketom s kojim nisam htjela riskirati pa sam pokucala na vrata najboljih - Galekovića.

Luka Nižetić

Luka Nižetić

Luka Nižetić

Iz odlične ponude tvrtke koja glasi za najbolju u Hrvatskoj kada su u pitanju podovi i parketi, odabrala sam svijetli hrast četkani, nenametljivo uklopljen u malu sobicu koju od milja volim nazvati spavaća s blagim twistom. Neprimjetnu bijelu jednostavnost naprosto sam morala razbiti s detaljima koje sam pronašla, a gdje drugdje, nego u Kare design-u u Splitu. Srebrnu policu za knjige namjerno sam nakosila, a šarenu tapeciranu klupicu smjestila sam uz krevet.

Luka Nižetić

Luka Nižetić

Luka Nižetić

Luka Nižetić

Luka Nižetić

Luka Nižetić

Luka Nižetić

Luka Nižetić

Luka Nižetić

Luka Nižetić

Luka Nižetić

Spavaću sam sobu namjerno lišila suvišnih detalja. Mali preslatki balkončić s kojeg puca pogled na splitski geto, sv. Duju i krovove starih splitskih kuća ljepši je od bilo koje umjetničke slike.

Luka Nižetić

Luka Nižetić

Luka Nižetić

Banj sam odlučila dizajnirati po uzoru na hotelske kupaone jer priznajmo, svi kada dođemo u neki hotel prvo povirimo u kupaonu koja je često mjerilo zadovoljava li nas smještaj ili ne. Zbog ograničenog prostora, svoju sam odlučila minimalno dekorirati, a maksimalno pročistiti. Ovdje svakako moram spomenuti sjajnu tvrtku H2o design iz Rijeke koja ima divan izložbeni prostor na ulazu u Opatiju u kojem sam dobila inspiraciju za kupaonu.

Luka Nižetić

Iako iznajmljivači nerijetko štede na turističkim apartmanima, ja sam se tijekom uređenja često povodila onom poznatom engleskom poslovicom: 'Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftino'. To se posebno odnosilo na sanitarije. Odlučila sam se za provjerene brendove visoke kvalitete. U prvom redu tu su sanitarije i umivaonik-zdjela - Globo ceramica .

Luka Nižetić

Luka Nižetić

Vješto sam izbjegla bilo kakve kade smjestivši tuš sa staklenom stijenkom u dno kupaone. Na zidove sam stavila vrlo pristupačne zidne obloge zbog održavanja i praktičnosti, a posebnu sam pažnju posvetila podnoj keramičkoj podlozi Atlas concorde iz kolekciji Axi, koju sam također pronašla u H2o design-u, a koje su imitacija prirodnog drva.

Luka Nižetić

Luka Nižetić

U kupaoni je, kao i u ostatku stana, pod presvučen dekorativnim betonom o kojem sam već pisala u prijašnjim postovima. Kako bih zaokružila cijelu priču, i u kupaoni sam, kao i u kuhinji, jedan zid ostavila potpuno sirov (cementni - na ogromno čuđenje majstora) što je dalo taj industrial moment.

Luka Nižetić

Luka Nižetić

Jednostavne i lijepe slavine su brend Zuchetti. Kos i to kolekcija Simply beautiful, također iz H2o design-a.

Luka Nižetić

Luka Nižetić

Luka Nižetić

Luka Nižetić
soba/
drveni pod: svijetli hrast četkani / Galeković
Inverter digitalni klima uređaj: Samsung
dekoracije: polica za knjige, tapecirana klupica i jastuk / Kare design Split
rasvjeta: Linea Light / Tim - svjetlosni inžinjering


kupaona/
sanitarije i umivaonik: Globo ceramica / H2o design
slavine: Zuchetti / H2o design
keramička podna podloga: Atlas concorde / H2o
dekorativni pod: Vukić ITD
dekoracije: Kare design Split
photo: Luka Nižetić


Toplo se nadam da vam se svidio i ovaj dio stana koji je u živo vrlo ugodan i intiman što i jesu osnovne karakteristike koje svi tražimo kada negdje otputujemo na odmor. Komentirajte kako vam se sviđa uređenje, a u sljedećem ću vam postu pripremiti kratki presijek cijelog stana.

Luka Nižetić

Jučer sam doznala da moj omiljeni filmski skladatelj Ennio Morriccone u travnju 2015. dirigira velikim koncertom u Zagrebu pa u to ime ide sljedeća glazbena numera:


Intervju mjeseca

TROTAKT PROJEKT